Οι μικροί ντετέκτιβ σε νέες περιπέτειες - Σφαέλλου-Βενιζέλου, Καλλιόπη Α., 1912-2001 (Γαλάζιο δελφίνι, 2002)
Παλιοί μας γνώριμοι ο Θόδωρος, ο Μίμης και η αδελφή του η Ελενίτσα, περνούν τώρα τις διακοπές τους στο όμορφο νησί, στη Σκιάθο. Θυμάστε, βέβαια, από το προηγούμενο βιβλίο της Καλλιόπης Σφαέλλου πώς κατάφεραν να αποκαλύψουν μια ολόκληρη σπείρα αρχαιοκαπήλων. Ε, τώρα οι περιπέτειές τους είναι ακόμη πιο συναρπαστικές, ακόμη πιο επικίνδυνες, ακόμη πιο ενδιαφέρουσες. Ανοίγονται στο πέλαγος με τη βάρκα τους αψηφώντας τον καιρό, βουτάνε στα βαθιά ακόμα και χωρίς συσκευές κατάδυσης, σώζουν τη ζωή του φαροφύλακα που τον χτύπησαν επικίνδυνοι κακοποιοί. Με το θάρρος και την εξυπνάδα τους υποχρεώνουν τους μεγάλους να τους παραδεχτούν και να τους συγχαρούν για τα κατορθώματά τους.