Κωστής Παλαμάς : πρακτικά ημερίδας : Ακαδημία Αθηνών 16 Δεκεμβρίου 2009 (Ακαδημία Αθηνών. Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας, 2011)
Το τόμος των Πρακτικών περιλαμβάνει την προσφώνηση του Προέδρου της Ακαδημίας, κατά το έτος 2009, Πάνου Λιγομενίδη, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της ημερίδας και τις ομιλίες των ακαδημαϊκών Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου με θέμα "Το άριστο έργο του Κωστή Παλαμά" και της ποιήτριας Κική Δημουλά με τίτλο "Τάχα θα ξανασυναντηθούμε κάποτε;". Επίσης περιλαμβάνει κείμενα: του καθηγητή της Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ι. Καζάζη με θέμα "Προς την δημιουργία της Νεοελληνικής Γλώσσας: Η γλωσσική έκρηξη του 1880 και ο ρόλος του Κ. Παλαμά", του καθηγητή Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χριστόφορου Χαραλαμπάκη με θέμα "Οι νεολογισμοί του Κωστή Παλαμά", του καθηγητή της Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θανάση Νάκα με θέμα "Ο ρητορικός Παλαμάς" και της Διευθύντριας του Κέντρου Λαογραφίας Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη με θέμα "Κρυμμένη στην πολύπαθη τη Ρωμιοσύνη, σα να ξανοίγω τη βασίλισσα Ελλάδα". Ο τόμος περιλαμβάνει και φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ημερίδα και τη συναυλία με το έργο του συνθέτη, μουσικού Νίκου Ξανθούλη "Οι χαιρετισμοί της Ηλιογέννητης" σε ποίηση Κωστή Παλαμά σε πρώτη εκτέλεση. Τραγούδησαν ο βαθύφωνος Κωνσταντίνος Σφυρής και η μεσόφωνος Σοφία Μιχαηλίδου.