Ανάμεσά μας το ποτάμι - Νόμπελη-Φαραζή, Έλσα (Ελληνικη λογοτεχνία / Λιβάνη, 2010)
Από την Ουκρανία μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα και από την Κωνσταντινούπολη έως τη Μυτιλήνη, οι πορείες έξι ανθρώπων θα διασταυρωθούν: Αλέξανδρος, Κώστας, Ολένα, Τζαμάλ, Βίκη, Στέφανος. Η ζωή του ενός θα κάνει μια πλήρη περιστροφή μέσα στη ζωή του άλλου, θυμίζοντας το μυσταγωγικό χορό των δερβίσηδων. Η ζωή του ενός θα παρασύρει τη ζωή του άλλου σαν ορμητικό ποτάμι. Άραγε... Θα παραδεχτούν αλήθειες που πονάνε; Θα συμβιβαστούν ή θα ρισκάρουν για τον έρωτα και τη φιλία; Θα τολμήσουν να πληγώσουν και να πληγωθούν; Μετά το τελευταίο τηλεφώνηµα που είχε µε τον Αλέξανδρο, η Ολένα καθόταν σε αναµµένα κάρβουνα. Αν και τους χώριζαν χιλιάδες µίλια, η φωνή του έφτασε στ' αφτιά της µέσα από τη γραµµή του τηλεφώνου, ένας τρυφερός ψίθυρος γεµάτος νοσταλγία και απόγνωση. Νοσταλγία για όσα είχαν ζήσει οι δυο τους και απόγνωση γιατί η λάθος απόφαση µιας στιγµής τούς κρατούσε µακριά τον έναν από τον άλλο. Ο Αλέξανδρος για πρώτη φορά παραδέχτηκε πως του έλειπε· πως την είχε ερωτευτεί µε την πρώτη µατιά. Και η Ολένα για πρώτη φορά τον άκουσε να της λέει πως ήταν λάθος του που την άφησε να φύγει. Τον άκουγε κλαίγοντας. Πριν κλείσει το τηλέφωνο, ο Αλέξανδρος της υποσχέθηκε πως θα κινούσε γη και ουρανό για να την ξαναφέρει πίσω στη ζωή του. Αυτή τη φορά για πάντα.