Εκ νεότητος μου : διηγήματα - Χαρακόπουλος, Μάξιμος, 1968- (Βιβλιοπωλείον της" Εστίας" Ι. Δ. Κολλάρου, 2011)
Στις μικρές αυτές ιστορίες που διατρεχουν πάνω από μισό αιώνα, από το μεσοπόλεμο μέχρι τη δεκαετία του ΄90, σκοντάφτει κανείς σε ανθρώπινα πάθη και δοκιμασίες της ζωής, έρωτες και απογοητεύσεις, πόνο αλλά και ελπίδα που, μαζί με την πίστη, κρατά εντέλει όρθιους τους ανθρώπους στα πόδια τους. Η προσφυγιά, οι στερήσεις, το ασφυκτικά συντηρητικό περιβάλλον της ελληνικής επαρχίας εκείνων των χρόνων διαμορφώνουν τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών που παλεύουν με τα καμώματα της μοίρας, σε μια εποχή που οι άνθρωποι ήταν ολιγαρκείς και οι αρχές που κανοναρχούσαν τη ζωή τους δύσκολα επιδέχονταν αμφισβήτηση