Παραμύθια με ευχές και όνειρα - Λυρατζή, Μαρία, 1967- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή μικρά σπουργιτάκια, 2002)
Δύο ονειρεμένες ιστορίες για όσους αγαπούν τα αληθινά παραμύθια... H ευχή της Nαδάρ. Το αστέρι έπεφτε, έπεφτε, ώσπου η πριγκίπισσα Ναδάρ το είδε έκπληκτη να μεταμορφώνεται σε γυναίκα. -Ποια είσαι; ρώτησε η όμορφη πριγκίπισσα. -Είμαι η ευχή που έκανες. Θα σου βάλω τρεις δύσκολες δοκιμασίες. Eάν επιτύχεις, εγώ θα πραγματοποιηθώ και εσύ θα πάψεις να είσαι θλιμμένη...