Σκελετός στην καμπάνα : μια κινέζικη αστυνομική ιστορία βασισμένη σε αυθεντικές υποθέσεις της αρχαίας Κίνας - Van Gulik, Robert, 1910-1967 (Θεμέλιο, 1993)
Η ιστορία με τον Δικαστή Τι «Σκελετός στην Καμπάνα» εκτυλίσσεται στο Που-γιανγκ, μια φανταστική πόλη - περιφέρεια της επαρχίας Κιάνγκ-σου. Εκεί ο δικαστής διορίζεται το 668, είναι το τρίτο πόστο που αναλαμβάνει ως περιφερειακός δικαστικός επίτροπος. Φτάνει σε μια φαινομενικά ήρεμη πόλη με φιλήσυχους και νομοταγείς πολίτες που περιμένουν από τον επίτροπό τους πολύ λιγότερα απ' όσα επιτυγχάνει. Πράγματι, με την ευφυέστατη συλλογιστική του ικανότητα ο Δικαστής Τι αντιτάσσεται στην κρατούσα γνώμη, αποκαλύπτει τρία φρικτά εγκλήματα θέτοντάς τα στην πραγματική τους διάσταση. Ως αποτέλεσμα, αποσπά την επιδοκιμασία των ανώτατων δικαστικών αρχών και το θαυμασμό των πολιτών του Που-γιανγκ. Ο ίδιος όμως βασανίζεται.