Ο νικητής τα παίρνει όλα - Παπακώστας, Λευτέρης (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνη, 2010)
Δεκαετία του πενήντα! Σε μια κοινωνία που αλλάζει δραματικά, μετά τα γεγονότα της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου, μια οικογένεια ξεκινά από την Άρτα, μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους, για να βρει μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα. Από μικρό παιδί, ο Περικλής αρχίζει τον αγώνα της επιβίωσης, κυνηγώντας παράλληλα το όνειρο, που θα τον έβγαζε από τη μιζέρια της μεταπολεμικής Ελλάδας. Καθώς γνωρίζει για πρώτη φορά την αδικία, την αυθαιρεσία, το άδικο, η απόφασή του να αλλάξει τη μοίρα του και να μείνει άνθρωπος γιγαντώνεται. Ο ερχομός του στη Θεσσαλονίκη αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη. Στην πόλη αυτή, την περίοδο της δικτατορίας, θα γνωρίσει, μέσα σε έναν αξεδιάλυτο δεσμό, τη ζωή, το θάνατο, τη γυναίκα, τον έρωτα αλλά και μια άλλη Ελλάδα, που αγνοούσε ότι υπάρχει.