Γιατί όχι : μυθιστόρημα - Μουσικούδη-Atterer, Ιωάννα (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία, 2001)
Η Άννα, γύρω στα τριάντα, γόνος γνήσιας βορειοελλαδίτικης, μικροαστικής, ελληνορθόδοξης οικογένειας, ανακαλύπτει πως ο Κώστας, μέχρι πρότινος άντρας της ζωής της, είναι παντρεμένος... Την ίδια μέρα (με μικρή όμως διαφορά ώρας) η Κατερίνα, σύζυγος του Κώστα και μέχρι πρότινος πλέουσα σε πελάγη συζυγικής και μητρικής ευτυχίας, ανακαλύπτει πως ο άντρας της έχει γκόμενα... Κι αρχίζει ένα καθημερινό κρυφτούλι, ένα φοβερό μπλέξιμο, ένα αλληλοκυνηγητό γεμάτο άγχος, γέλια, κλάματα κι απρόσμενες συναντήσεις... Ποιος θα βρει ποιον, ποιος θα κοροϊδέψει ποιον, ποιος θα χωρίσει (ή δε θα χωρίσει) από ποιον και τι θα γίνει στο τέλος; Μέσα από τις εναλλασσόμενες διηγήσεις των πρωταγωνιστριών ξετυλίγεται μια γρήγορη, κεφάτη, χιουμοριστική ιστορία ενός ίσως συνηθισμένου τριγώνου... με διόλου συνηθισμένες όμως εξελίξεις...