Όλες μου οι μέρες είναι ένα αντίο - Adle, Maria, 1955- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνη, 1999)
Μια νέα γυναίκα που αγωνίζεται για την προσωπική της ελευθερία τη δεκαετία του 20. Ονειρεύεται τον έρωτα και ξεγελιέται νομίζοντας πως τον βρήκε στο πρόσωπο ενός Πέρση, που γίνεται σύζυγός της. Διασχίζει την Ευρώπη και την Ασία για να πάει να ζήσει μαζί του στον τόπο που γεννήθηκε, στην Περσία του. Γνωρίζει τη μανία της επαναστατικής Ρωσίας, προτού βρεθεί κλεισμένη σε χρυσή φυλακή, σ' ένα μεσαιωνικό παλάτι. Μια νύχτα δραπετεύει, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, έχοντας για μοναδικό θησαυρό το γιο της, ηλικίας ενός χρόνου.