Όλα καλά θα μας πάνε : μυθιστόρημα - Geiger, Arno, 1968- (Ψυχογιός, 2008)
Όταν ο Φίλιπ κληρονομεί το παλιό σπίτι της γιαγιάς του, δεν περιμένει ότι θα ξεδιπλωθεί ξαφνικά μπροστά του το δραματικό παρελθόν της οικογένειάς του. Βιέννη, Μεσοπόλεμος. Η Άλμα και ο Ρίχαρντ ερωτεύονται και παντρεύονται. Αποκτούν τον Ότο και την Ίνγκριτ, λίγα χρόνια πριν από την προσάρτηση της Αυστρίας από τη Γερμανία. Τα δυο παιδιά μεγαλώνουν βιώνοντας τις συνέπειες του πολέμου. Κι ύστερα η απελευθέρωση: ένας άλλος πιτσιρικάς, ο δεκαπεντάχρονος Πέτερ, περιπλανιέται στους βομβαρδισμένους δρόμους σε μια μάταιη προσπάθεια να προστατέψει την πόλη από τους Ρώσους. Ο καιρός περνάει, τα παιδιά μεγαλώνουν. Η Ίνγκριντ κάνει τη δική της επανάσταση και παντρεύεται ενάντια στο θέλημα του πατέρα της. Τα χρόνια κυλούν, άνθρωποι γεννιούνται και πεθαίνουν, καθώς οι ήρωες ζουν καθημερινά περιστατικά αγάπης και χωρισμού, ειρήνης και πολέμου... Μέσα από την ιστορία τριών γενιών μιας οικογένειας, ο Άρνο Γκάιγκερ ζωντανεύει εβδομήντα ολόκληρα χρόνια Ιστορίας.