Αλιάκμονας : φλέβα ζωής - Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Σ. (University Studio Press, 2010)
Το νερό αποτελεί ένα από τα αγαθά που είναι απαραίτητα, για να επιβιώσει κάθε ζωντανό πλάσμα. Ας κάνουμε ότι είναι δυνατό και καλύτερο για να μη το στερηθούμε. Ο άριστος συνδυασμός των ιστορικών και μυθολογικών στοιχείων του ποταμού που παρατίθενται στο βιβλίο, με την σύντομη αλλά επαρκή και ολοκληρωμένη παρουσίαση περιοχών, των χωριών και των πόλεων, που συναντά ο Αλιάκμονας στο διάβα του κινεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη...