Όλα κάτω απο τον ουρανό - Asensi, Matilde, 1962- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνη, 2008)
Μεσοπόλεμος. Στην αποικιοκρατική Ευρώπη κυοφορούνται αλλαγές, αλλά και η αυτοκρατορική Κίνα ταλανίζεται από τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις δυνάμεις του παλαιού καθεστώτος, των εθνικιστών, των κομουνιστών και τις βλέψεις των Ιαπώνων. Η Ελβίρα, μια Ισπανίδα ζωγράφος που ζει στο Παρίσι, ταξιδεύει ακτοπλοϊκός για την Κίνα μαζί με την ανιψιά της Φερνάντα. Τίποτα δεν προοιωνίζεται την αναπάντεχη περιπέτεια που τις περιμένει. Με το που φτάνουν στην εξωτική χώρα, θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη περιπέτεια που θα μπορούσαν να φανταστούν ποτέ ότι θα ζούσαν. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν, θα έχουν στο κατόπι τους τους αυτοκρατορικούς ευνούχους και τους κακοποιούς της Πράσινης Συμμορίας, που θέλουν να τους κλέψουν «το σεντούκι με τους εκατό θησαυρούς». Έτσι ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι στην καρδιά της Κίνας, όπου, με τη βοήθεια του παλαιοπώλη Λάο Τζιανγκ, τη σοφία της Ανατολής του δασκάλου Κόκκινου Νεφρίτη και την ευφυΐα του νεαρού Μπιάο, θα μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν τις λύσεις και να περάσουν τις επικίνδυνες δοκιμασίες για να ανακαλύψουν τον τάφο του Πρώτου Αυτοκράτορα και το καλύτερα κρυμμένο μυστικό στην ιστορία της ανθρωπότητας.