Το νησί του Πάσχα - Vanderbes, Jennifer (Ψυχογιός, 2006)
Το 1912, η Έλσα Πέντλετον, μια νεαρή Αγγλίδα, ακολουθεί τον άντρα της, ανθρωπολόγο της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας, στο Νησί του Πάσχα. Αποστολή του να μελετήσει τα κολοσσιαία αγάλματα μοάι. Μαζί τους είναι και η μικρότερη αδερφή της. Αυτό που ξεκινά για την Έλσα ως οικογενειακό καθήκον εξελίσσεται σε μεγάλη περιπέτεια, μια περιπέτεια που θα την κάνει να βρει τον αληθινό της εαυτό. Αυτό που δεν ξέρει, όμως, είναι ότι ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος μόλις έχει ξεσπάσει και ότι μέρος του γερμανικού στόλου κατευθύνεται στο νησί που τώρα θεωρεί σπίτι της. Εξήντα χρόνια αργότερα, ο Αμερικανός βοτανολόγος Γκριρ Φάραντεϊ ταξιδεύει στο Νησί του Πάσχα και προσπαθεί να συνδέσει τα κομμάτια του παζλ της ζωής της Έλσας μετά το θάνατο του άντρα της. Μια σειρά από αποκαλύψεις θα φέρει στο φως τις αλληλένδετες ιστορίες δύο γυναικών που ήρθαν αντιμέτωπες με τον έρωτα και τον πόνο. Ένα πλούσιο μυθιστόρημα αγάπης και προδοσίας, ιστορίας και πάθους σε έναν τόπο άγνωστο και μυστηριώδη!