Ιστορία της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας : από τον 8ο αι. π.Χ. έως τον 6ο αι. μ.Χ. - Montanari, Franco 1950- (University Studio Press, 2010)
Το παρόν εγχειρίδιο καλύπτει δεκατέσσερις αιώνες λογοτεχνίας(8ος π.Χ-6ος μ.Χ) , περιλαμβάνει και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ύστερη αρχαιότητα έως το κλείσιμο των φιλοσοφικών σχολών από τον Ιουστινιανό, ένα βολικό συμβολικό όριο για την περιοδολόγηση της αρχαίας γραμματείας, ενώ το σύνηθες όριο είναι η ελληνιστική εποχή.