Το πανδοχείο των θλιμμένων γυναικών - Serrano, Marcela, 1951- (Ωκεανίδα, 2000)
Ένα κοινό αίσθημα αποτυχίας συνδέει της λογής λογής γυναίκες που καταφεύγουν σε ένα ερημικό πανδοχείο στο νότο της Χιλής Αιτία, τι άλλο; Το κενό και η απογοήτευση που αφήνει πίσω του ένας χαμένος έρωτας. Η Φλορεάνα, νέα ακόμα και πιο γοητευτική από όσο νομίζει, είναι μία από τις γυναίκες στο ιδιότυπο πανδοχείο. Εκεί θα γνωρίσει το γιατρό Φλάβιαν Μπάρος, που κι αυτός προσπαθεί να επουλώσει πληγές. Η ιστορία του θα μας αποκαλύψει την άλλη όψη του νομίσματος - τα προβλήματα των σύγχρονων αντρών, που σαστισμένοι, με κλονισμένη την ερωτική τους αυτοπεποίθηση, διστακτικοί μπροστά στη δέσμευση, αντιμετωπίζουν με δέος την αυτονομία και τη δύναμη των σημερινών γυναικών.