Το όπλο του σπιτιού - Gordimer, Nadine, 1923-2014 (Συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο, 2000)
Ο Χάραλντ και η Κλόντια, δύο πετυχημένοι και αξιοσέβαστοι επαγγελματίες, βλέπουν τον κόσμο τους να καταρρέει όταν ο γιος τους κατηγορείται ότι σκότωσε έναν φίλο του, με τον οποίο τον συνέδεαν πολύπλοκες, ιδιαίτερες και άγνωστες στους γονείς σχέσεις. Ένας απρόσμενος κόσμος θα αποκαλυφθεί μπροστά στα μάτια τους, τα ερωτήματα (σε τι άραγε να έχουν φταίξει οι ίδιοι;) θα τους πολιορκήσουν και το προσωπικό τους δράμα σιγά-σιγά θα πάρει νέες, πολυεπίπεδες διαστάσεις. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα της τιμημένης με το Νόμπελ συγγραφέως, που είναι ταυτόχρονα μια έξοχη αλληγορία της σύγχρονης πολιτικοκοινωνικής βίας κι ένα γεμάτο σασπένς θρίλερ.