Η Σάλι Λόκχαρτ και τα ρουμπίνια στις στάχτες : νεανικό μυθιστόρημα μυστηρίου - Pullman, Philip, 1946- (Ψυχογιός, 2010)
Η Σάλι Λόκχαρτ είναι δεκάξι ετών, ορφανή και μόλις σκότωσε έναν άνθρωπο. Όχι με κάποιο όπλο, παρόλο που στο τσαντάκι της έχει ένα πιστόλι και τα κότσια να το χρησιμοποιήσει. Η Σάλι σκότωσε τον κύριο Χιγκς με τρεις μόνο λέξεις: "Οι Επτά Ευχές". Δυστυχώς δεν έχει ιδέα τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις και γιατί ο συνεργάτης του νεκρού πατέρα της πέθανε από το φόβο του στο άκουσμά τους. Το μόνο που ξέρει είναι πως θα κάνει τα πάντα, θα ψάξει παντού για να το μάθει... Ένα φοβερό μυστήριο γεμάτο παράξενες επιστολές, σοκάκια με τρωκτικά, θανατηφόρους καπνούς οπίου, και στη μέση όλων αυτών ένα πολύτιμο πετράδι, βουτηγμένο στο αίμα.