Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ - Forster, Edward Morgan, 1879-1970 (Αριστουργήματα του 20ού αιώνα, 2006)
Με φόντο την ανώτερη τάξη της εδουαρδιανής Αγγλίας, ο Φόρστερ στήνει ένα γαϊτανάκι ανάμεσα σε δύο οικογένειες: τους διανοούμενους Σλέγκελ και τους πραγματιστές Γουίλκοξ. Όλα θα ξεκινήσουν όταν η νεαρή και ατίθαση Έλεν επισκεφθεί την κατοικία των Γουίλκοξ, το Χάουαρντς Εντ. Εντυπωσιασμένη από τον κόσμο τους και τον τόσο διαφορετικό τρόπο σκέψης του, η Έλεν θα παρασυρθεί και σε μια στιγμή επιπολαιότητας θα αρραβωνιαστεί τον Πολ Γουίλκοξ με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Ένα υπέροχο αφήγημα, ένα εναργές πορτρέτο μιας κοινωνίας που αλλάζει δραματικά, μια σπουδή πάνω στις σχέσεις ανάμεσα στον κόσμο του πνεύματος και του χρήματος. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο (1993) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Άιβορι, με πρωταγωνιστές τον Άντονι Χόπκινς, την Έμα Τόμσον (για αυτόν τον ρόλο της τιμήθηκε με το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου) και την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.