Τα τρία τέταρτα του χρόνου - Groult, Benoite, 1920-2016 (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνη, 1990)
Μυθιστορηματική διαδρομή ενός πεπρωμένου σπαρμένου με αδιέξοδα κι αυταπάτες, αλλά και με πάθη και μικρές και μεγάλες ευτυχίες της καθημερινής ζωής: ανάλυση των τριών τετάρτων μιας ζωής... Το μυθιστόρημα Τα Τρία Τέταρτα του Χρόνου, μέσα από την ιστορία της ζωής τριών γενιών γυναικών στις οποίες αναφέρεται, θέτει μερικά ερωτήματα για τη ζωή και τον έρωτα στα οποία δεν καταφέρνει ποτέ κανείς να δώσει παρά αντιφατικές απαντήσεις, που απαρτίζονται από διαδοχικές αλήθειες.