Αρτέμης Φάουλ. - Colfer, Eoin, 1965- (Ψυχογιός, 2008)
Ο Αρτέμης Φάουλ, ο ευφυής έφηβος με το εγκληματικό μυαλό, δε θυμάται τίποτε από τις περιπέτειές του με τον κόσμο των ξωτικών. Αλλά όχι για πολύ... Η μικρόσωμη μα επικίνδυνη νεράιδα που ακούει στο όνομα Όπαλ Κομπόι επέστρεψε, με μια καλοστημένη παγίδα στην οποία σκοπεύει να ρίξει όλους τους εχθρούς της. Η αστυνόμος Χόλι Σορτ καλείται να σώσει τον κόσμο των ανθρώπων και των ξωτικών από τη βέβαιη καταστροφή. Σύμμαχοί της, ο κένταυρος Φόουλι και ο ανεπανάληπτος Μαλτς Ντίγκαμς. Πώς θα καταφέρει να πείσει, όμως, τον απορημένο Αρτέμη ότι αυτά τα παράξενα πλάσματα, που δε θυμάται να έχει ξαναδεί ποτέ του, στηρίζονται απόλυτα στη βοήθειά του; Ίσως η πιο ανατρεπτική περιπέτεια του Αρτέμη Φάουλ, με πρωταγωνιστές τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της γενετικής, πανούργα ξωτικά και φονικά τρολ. Αν είστε θαυμαστές του Αρτέμη Φάουλ, θα τη λετρέψετε. Και αν δεν είστε, θα γίνετε!