Το βιβλίο των μυστικών - Harper, Tom, 1977- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνη, 2010)
Μια μυστική τέχνη. Ένα θανάσιμο μυστήριο. Μια ανακάλυψη που θα αλλάξει την πορεία του κόσμου. Σ' ένα χιονοσκέπαστο χωριό των γερμανικών βουνών, μια νεαρή γυναίκα ανακαλύπτει ένα απίστευτο μυστικό. Πριν προλάβει να το αποκαλύψει, εξαφανίζεται. Το μόνο που απομένει είναι η φωτογραφία ενός μυστηριώδους μεσαιωνικού τραπουλόχαρτου που προβληματίζει τους μελετητές επί αιώνες. Ο Νικ Ας κάνει έρευνα για λογαριασμό του FBI στη Νέα Υόρκη. Πριν από έξι μήνες, η κοπέλα του, Τζίλιαν, τον παράτησε, ραγίζοντάς του την καρδιά. Τώρα, είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τη σώσει - αν δεν είναι ήδη πολύ αργά. Μέσα σε ώρες από τη στιγμή που λαμβάνει το μήνυμά της, ο Νικ βρίσκεται κι ο ίδιος κυνηγημένος και αναδιφά βαθιά στο παρελθόν. Κυνηγημένος σε όλη την Ευρώπη, ο Νικ ακολουθεί τα ίχνη της Τζίλιαν στην καρδιά ενός μυστηρίου πεντακοσίων ετών, ενώ πανίσχυρες δυνάμεις από τα βάθη των αιώνων σφίγγουν ασφυκτικά τον κλοιό τους γύρω του. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να διαφυλάξουν το μυστικό και δε θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα για να το προστατεύσουν.