Ο νοητός λύκος - Ελευθερίου, Μάνος, 1938-2018 (Ποίηση / Μεταίχμιο, 2010)
Ένα μεγάλο, συνθετικό, ομοιοκατάληκτο ποίημα που καταγράφει την ολιγόλεπτη επίσκεψη του ποιητή στον Άδη ακολουθώντας τον Άγγελό του. Όταν επιστρέφει, καταλαβαίνει ότι όλα ήταν απλώς της φαντασίας του. Και Κάτω Κόσμος είναι πάντα η Σμύρνη. Πλαστήρας. Βενιζέλος. Το Γουδί. Στο αίμα η Βασιλεύουσα. Κοφίνι με τ' άπλυτα της Γης. Το κομποσκοίνι. Ο αυτοκράτωρ πίσω απ' το ναδίρ. Ο Σολωμός κι ο Κάλβος. Η Σελήνη.