Στο πέρασμα των Θεών. - Περιορή, Ευγενία (Θεοί ημίθεοι και άνθρωποι, 2001)
Οι αρχαίοι Έλληνες, για να προστατέψουν τη Φύση, έπλασαν θεούς και θεότητες και αυτοί θέσπισαν νόμους αυστηρούς. Έτσι, η ισορροπία της φύσης -η προστασία του Περιβάλλοντος- έγιναν θρησκεία.