Η εκδίκηση των Θεών. - Περιορή, Ευγενία (Θεοί ημίθεοι και άνθρωποι, 2001)
Όταν ο Ανθρωπος πάτησε γερά πάνω στη γη, όταν απόκτησε δύναμη και γνώσεις, έγινε βάναυσος και αλαζόνας. Η φωνή της συνείδησης μέσα του σίγησε. Και τότε φάνηκε μια τιμωρός θεά, η Νέμεσις. Έργο της ήταν να επιβάλει την Ηθική Τάξη και να κάνει τον Ανθρωπο καλύτερο. Γι' αυτό φύτεψε στην καρδιά των θεών το αίσθημα της Εκδίκησης κι εκείνοι πήραν στα χέρια τους την τιμωρία των αμαρτωλών.