Ο Κανέλλος - Ιακώβου, Άννα, 1966- (Παπαδόπουλος, 2001)
Ζούσε μόνος του ο Κανέλλος σ' ένα καλύβι έξω από το χωριό. Ποιος είπε πως σαν πας σε γάμους και σε πανηγύρια περνάς καλά; Αυτός περνούσε καλύτερα μόνος του. Το μόνο που συλλογίστηκε όμως ήταν η γυναίκα του κι ο γιος του Νικόλας. Κι αν άλλαξε, το έκανε μόνο γι' αυτούς, μα με το δικό του τρόπο κι όχι κατά το πώς το 'θελαν οι άλλοι.