Μεγάλε μου έρωτα - Giroud, Francoise, 1916-2003 (Ωκεανίδα, 1995)
Εκείνη είναι χωρισμένη, ωραία μάτια, γοητευτική, κομψή, σεξουαλική. Επαγγελματικά επιτυχημένη, με ερωτικές περιπέτειες. Εκείνος είναι αγχώδης, απένταρος, θρασύς, αλλά πνευματώδης. Δικηγόρος, όλοι τού προλέγουν ένα λαμπρό μέλλον και το περιμένει ανυπόμονα. Είναι ευτυχισμένοι μαζί, όσο μπορεί να είναι ευτυχισμένος ένας έρωτας. Ωστόσο, ανάμεσά τους γλιστράει ύπουλα η υποψία... Εκείνη ανεβαίνει όλα τα σκαλοπάτια της ζήλιας ενάντια σε μια άπιαστη αντίπαλο. Μέχρι που η αλήθεια τη χτυπάει σαν κεραυνός... Αλλά ο φόνος έχει ήδη γίνει. Γιατί και ο έρωτας είναι θνητός...