Νικόλαος Λουβάρις : o φιλόσοσφος, παιδαγωγός και θεολόγος - Δαρδαβέσης, Θεόδωρος Ι. (Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, 2011)
Το βιβλίο επικεντρώνεται στη σύνθετη προσωπικότητα του Νικολάου Λούβαρι, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκού και Υπουργού Παιδείας, ο οποίος παρήγαγε πολύπλευρο επιστημονικό, εκπολιτιστικό και κοινωνικό έργο, που μπορεί να αξιολογηθεί περισσότερο ως έργο πνευματικής αφύπνισης των Ελλήνων, παρά ως έργο ακαδημαϊκής σταδιοδρομία.