Μαστοροχωρίτικα : περιέχει τις ιδιωματικές λέξεις της ομιλούμενης κοινής ελληνικής στα Μαστοροχώρια της επαρχίας Κόνιτσας (Ηπείρου) : καταγραφή, ερμηνεία, ετυμολογία, σχόλια - Ζιώγας, Θωμάς Β. ([χ.ό.], 2011)
Πρόκειται για ένα εκτενές, υψηλής επιστημονικής αξίας και μοναδικό στο είδος του, ερμηνευτικό-ετυμολογικό λεξικό των ιδιωματικών λέξεων, που χρησιμοποιούν στον καθημερινό τους βίο οι κάτοικοι των Μαστοροχωρίων της Κόνιτσας, προϊόν πολυετούς και πρωτότυπης έρευνας του συγγραφέα. Περιλαμβάνει επίσης και γλωσσάρι των φυτών και βοτάνων που φύονται ή χρησιμοποιούνται στην κουζίνα και την λαϊκή φαρμακευτική της περιοχής.