Σταύρου Μουλαΐμου, Αντιδοτάριον, Βενετία 1724 : το πρώτο στα ελληνικά ιατρικό βιβλίο - Καραμπερόπουλος, Δημήτριος Απ., 1945- ([χ.ό.], 2010)
Παρουσιάζεται το βιβλίο του εξ Ιωαννίνων ιατροφιλοσόφου Σταύρου Μουλαϊμου με τίτλο «Αντιδοτάριον. Περί των ιοβόλων δηγμάτων και τινων άλλων τούτοις ομοίοις», Βενετία 1724, και το οποίο από την έως τώρα έρευνα μας θα πρέπει να θεωρείται ως το πρώτο ιατρικό βιβλίο που εκδόθηκε στην ελληνική γλώσσα κατά τον 18ο αιώνα. Ο συγγραφέας του βιβλίου Σταύρος Μουλαϊμης, όπως γνωρίζουμε από έγγραφα που έχουν έρθει στο φώς της δημοσιότητος, βρισκόταν στην Πάδοβα , από το 1704 ως τρόφιμος του Καλλεγίου του Παλαιόκαπα, και ότι αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Πάδοβας τον Ιούνιο του 1713 .