Νευρομάντης - Gibson, William (Aquarius, 1989)
Σ ένα μέλλον που μας έχει ήδη πλησιάσει επικίνδυνα, οι άνθρωποι ζουν αναπόσπαστα δεμένοι με τον εικονικό κόσμο του Ηλεκτροσύμπαντος. Η ζωή επιμηκύνεται, το σώμα των ανθρώπων μεταλλάσσεται γενετικά και γεμίζει μικροτσίπ. Ο νεαρός ήρωας, πρώην ταλαντούχος κλέφτης πληροφοριών, στερείται τη δυνατότητα πρόσβασης στον Κυβερνόχωρο ύστερα από μια ατυχή επιχείρηση. Είναι παγιδευμένος σ έναν λαβύρινθο, όπου κυριαρχούν τα τεχνοναρκωτικά και το λαθρεμπόριο πληροφοριών και γενετικού υλικού. Είναι πάντα έτοιμος να διαπράξει κάθε έγκλημα που θα εξασφάλιζε μια μικρή έστω ελπίδα επιβίωσης. Όσο ο κλοιός σφίγγει γύρω του, προσπαθεί ν ανασυνθέσει τον εαυτό του αναζητώντας το μάγο της νευροχειρουργικής που θα τον γιατρέψει.