Ο μούτσος - Goldman, Francisko (Συγγραφείς του κόσμου, 1997)
Δεκαετία του 90'.Μια επιχείρηση μαϊμού απασχολεί εργάτες από τις πιο υποβαθμισμένες και φτωχές περιοχές της Λατινικής Αμερικής.Το πλοίο δένει σε ένα λιμάνι προκειμένου να επισκευαστεί, αλλά δεν επισκευάζεται ποτέ.Το πλήρωμα είναι ουσιαστικά φυλακισμένο, μέχρι που κάποιος κάνει το μεγάλο βήμα.Μία βαθιά ανθρώπινη ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και τη ν κουλτούρα των μεταναστών.