Ο αναρχικός των δύο κόσμων - Le Guin, Ursulla K., 1929-2018 (Parsec, 1994)
Ο Αναρχικός των δύο Κόσμων, ένα από τα ωραιότερα πολιτικά μυθιστορήματα, και -ευτυχώς- όχι μόνο, αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες μελέτες της Πολιτικής στο χώρο της Επιστημονικής Φαντασίας και παράλληλα είναι μια ενδιαφέρουσα μελέτη της εξέλιξης της σκέψης ενός επιστήμονα. Από πλευράς ιδεών είναι η μέγιστη δουλειά της συγγραφέως. Μάκης Πανώριος