Τζάρες τα χειροποίητα πιθάρια του Μεσσηνιακού κόλπου - Γιαννοπούλου, Μιμίκα (Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής, 2007)
Οι τζάρες, μεγάλα αποθηκευτικά κεραμικά αγγεία, κατασκευάζονταν ως το 1960 στην περιοχή της Κορώνης, στα χωριά Χαροκοπιό, Πετριάδες, Κόμποι και Βουνάρια. Στην περιοχή αυτή της Μεσσηνίας επιβίωσε η πανάρχαιη τεχνική κατασκευής κεραμικών με τα χέρια (χωρίς τροχό). Οι χειροποίητες τζάρες της Κορώνης ήταν διάσημες σε όλη την Ελλάδα και τις χώρες της Μεσογείου, ήδη από τον 18ο αιώνα. Στην περιοχή,το καλοκαίρι του 1993 πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ένας από τους τελευταίους εν ζωή τεχνίτες, ο Αντώνης Ρέμπελος από τους Κόμπους, έφτιαξε, ύστερα, από 30 χρόνια,τζάρες. Στην ταινία αυτή παρουσιάζονται όλες οι διαδικασίες, από την εξόρυξη των πρώτων υλών έως το ψήσιμο των κεραμικών