Ορθόδοξος μοναχισμός και Άγιον Όρος - Καψάνης, Γεώργιος Αν., Αρχιμανδρίτης (Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου, 1998)
Ὁμιλίες καί γραπτά κείμενα δημοσιοποιηθέντα κατά τήν δεκαετία τοῦ 1980, στά ὁποῖα ἀποτυπώνεται τό ὕψος καί βάθος καί πλάτος τῆς ἀγγελομιμήτου Μοναχικῆς πολιτείας, ὅπως μᾶς παρεδόθη ἀπό τήν βιοτή καί τά συγγράμματα τῶν Ἁγίων Πατέρων μας καί ὅπως βιοῦται μέχρι σήμερα στόν Ἁγιώνυμο Ἄθω.