Εορδαίας εγκώμιον : το Άσκιον Όρος, ο κάμπος της Εορδαίας, η Πτολεμαϊδα, τα πανηγύρια, ο ηλεκτρισμός, το Βέρμιον Όρος - Ζαφείρης, Χρίστος Ν., 1945- (Επίκεντρον, 2008)
Η Εορδαία είναι μια ιστορική περιοχή της Μακεδονίας, με εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και πολλαπλές παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες.