Μια εποχή που τελείωσε : μυθιστόρημα - Μιχαηλίδη, Σοφία, 1963-2002 (Ιωλκός, 2003)
Το ιστορικό μυθιστόρημα "Μια εποχή που τελείωσε" γράφτηκε για πρώτη φορά από τον Γιάννη Μιχαηλίδη και στη συνέχεια διασκευάστηκε από την πρόωρα χαμένη κόρη του Σοφία. Πραγματεύεται μέσα από τα βαθυστόχαστα μάτια των πρωταγωνιστών του, τα συγκλονιστικότερα γεγονότα της νεότερης ιστορίας της χώρας μας. Ξεκινά από τις αρχές του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, προχωρά στην Κατοχή, την Εθνική Αντίσταση, τα τραγικά γεγονότα του εμφυλίου σπαραγμού, την σκληρή δεκαετία του '50 και καταλήγει στη δύση του 20ού αιώνα. Με λόγο λιτό, απλό και ρέοντα, οι συγγραφείς ξετυλίγουν την "εποχή που τελείωσε" και που τόσο στιγμάτισε, όσο καμία άλλη, την οικονομικο-κοινωνικο-πολιτική εξέλιξη του τόπου μας.