Η τέχνη να χάνεις βάρος - Fortunato, Mario (Συγγραφείς του κόσμου, 1999)
Σε ένα νησί της Μεσογείου, ο θάνατος ενός άντρα αναστατώνει μια ομάδα παραθεριστών. Κοιτάζοντας τη ζωή τους με ένα άλλο πια μάτι, ανακαλύπτουν καινούρια νοήματα. Η σύμπτωση και το τυχαίο κάνουν την εμφάνιση τους καταλυτικά. Και τότε αντιλαμβάνονται πως η ζωή είναι σύντομη και εύθραυστη...Αλλά συγχρόνως μαγική και σαγηνευτική. Αρκεί να βλέπεις τα πράγματα με το σωστό τρόπο.