Πόλη των αγγέλων : επιλογή από το Hot Water Music - Bukowski, Charles, 1920-1994 (Απόπειρα, 1992)
Σκληροί και τρυφεροί μαζί, κωμικοί και τραγικοί, βλάσφημοι, ορμητικοί αλλά και τρωτοί, οι ήρωες των διηγημάτων του Τσαρλς Μπουκόβσκι τρεκλίζουν σ' έναν κόσμο χωρίς ηθικές αξίες, γυμνωμένο από κάθε ρομαντισμό και μαγεία. Ζώντας μερικές μπίρες μόνο μακριά από το χρυσό μοντέλο του αμερικανικού ονείρου, το φαντασμαγορικό Λος 'Αντζελες, χάνουν τη μια γυναίκα μετά την άλλη γιατί σε καμιά γυναίκα δεν αρέσει να έρχεται δεύτερη ύστερα από το ουίσκι, απολύονται από τη δουλειά τους γιατί βρίσκουν ελκυστικότερο το κοντινό μπαρ από τον τόπο της εργασίας τους, αλλά κατορθώνουν να επιβιώνουν χάρη στη βαθιά πίστη που τρέφουν για τον εαυτό τους, την πίστη του μεθυσμένου ότι αυτός είναι που βλέπει ίσια, ενώ όλος ο άλλος κόσμος γυρίζει. Την ίδια ακριβώς πίστη που αφήνει ο Τσαρλς Μπουκόβσκι να οδηγεί τη γραφή του, προκειμένου να καθρεφτίσει την ένταση και τις αντιφάσεις του σύγχρονου υλιστικού κόσμου, όπου η εκπόρνευση των πάντων δεν άφησε ανέγγιχτη κι αυτήν ακόμη την ποίηση.