Αλλ φουρ σνά - Ρεπανά, Άννα ([χ.ό.], 2010)
"Τ' Αλλ΄ φουρ' σνά" (τ'αλλοτινά-τα παράξενα-τα ιδιότροπα) είναι ένα λογοτεχνικό πόνημα γραμμένο στο ιδιόμορφα σπιρτόζικο κοζανίτικο γλωσσικό ιδίωμα. Πραγματεύεται τη ζωή μιας άλλης εποχής, περασμένης. Μέσα από γεγονότα και πράγματα αποδίδει με πιστότατο τρόπο, λόγου και γραφής του ιδιώματος τη νοοτροπία, τις αντιλήψεις των ανθρώπων, τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα, τις τέχνες, το βίο και την πολιτεία της κοινωνίας του παλιότερου καιρού και αρχίζει απ'το 1850 με ειδικές αναφορές στην τοπική ιστορία. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου, ο μύθος και η ιστορία ενός αιώνα που πέρασε ξετυλίγεται σαν το παλιό κουβάρι, το ξεχασμένο, αλλά όχι ξεκομμένο απ' τις παλιές καλές μέρες.