Η ζωή της πόλης - Barthelme, Donald (Λογοτεχνία / Γράμματα ;, 1981)
Το ερώτημα τι «είναι» οι άγγελοι έχει μεγάλη ιστορία. Ο Σβέντενμποργκ, για παράδειγμα, μιλούσε σε πολλούς αγγέλους και κατέγραφε πιστά αυτά που του έλεγαν. Οι άγγελοι μοιάζουν με ανθρώπινα όντα, λέει. «Το ότι οι άγγελοι είναι ανθρώπινες μορφές, ή άνθρωποι, το έχω δει εγώ χιλιάδες φορές». Και πάλι: «Απ' όλη μου την πείρα, που είναι τώρα πολυετής, είμαι σε θέση να δηλώσω ότι οι άγγελοι είναι ολοκληρωτικά άνθρωποι στη μορφή, με πρόσωπα, μάτια, αφτιά, κορμιά, χέρια, μπράτσα και πόδια.» Ο άνθρωπος όμως δεν μπορεί να δει αγγέλους με τα σωματικά του μάτια, μόνο με τα μάτια του πνεύματος.