Ο κίνδυνος είναι η δουλειά μου - Chandler, Raymond, 1888-1959 (Λογοτεχνία / Γράμματα, 1982)
«Χρειάζομαι έναν άντρα αρκετά καλοστεκούμενο για να ψωνίζει γκόμενες με αριστοκρατικό αέρα και αρκετά σκληρό για να παίζει μπουνιές με μπουλντόζες. Έναν τύπο που ξέρει να την πέφτει σαν μπαρόβιος και ταυτόχρονα να μιλάει σαν πλεϊμπόϊ των σαλονιών ή και καλύτερα, να του σπάνε το κεφάλι μ' ένα μπουκάλι μπίρα και να νομίζει πως του χάιδεψε τα μαλλιά κάποια ομορφούλα απ' το μπαλέτο». «Εύκολα πράγματα δηλαδή!» της είπα. «Εσύ θες πυγμάχο, κυριλέ και γκόμενο ταυτόχρονα». «Μπα! Μου κάνεις κι εσύ», είπε. «Άμα σενιαριστείς λιγάκι. Εγώ, βλέπεις, δεν κάνω για χοντροδουλειές. Βγάζω παράδες δίχως να πολυκουνάω τον κώλο μου». «Άσε τις σάλτσες και μπες στο ψητό. Τι θες να κάνω;» «Να κολλήσεις στον τοίχο μια γκόμενα!» (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)