Πολύγυρος : ο τόπος και οι άνθρωποι - Κανατάς, Γιάννης Δ., 1956- (Περιοδικό "Πολύγυρος" Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου, 2010)
Πρόκειται για έκδοση 348 σελίδων και περιλαμβάνει επιλεγμένα κείμενα και παλιές φωτογραφίες, που περιγράφουν τον Πολύγυρο διαχρονικά, καθώς επίσης τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη μας. Η έκδοση είναι αφιερωμένη στους παλιούς φωτογράφους του Πολυγύρου Αργύρη Βογιατζή, Νικολάκη Κορέντη, Αθανάσιο Μινόπουλο, Βάκη Αγιομαρίτη και Περικλή Αυγερινό, από τα αρχεία των οποίων προέρχονται οι περισσότερες φωτογραφίες του λευκώματος.