Το ελληνικό παιχνίδι : διαδρομές στην ιστορία του - Γκουγκούλη, Κλειώ; Καρακατσάνη, Δέσποινα (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης : Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, 2008)
Ειδικοί ερευνητές αρχαιολόγοι, βυζαντινολόγοι, επιμελητές μουσειακών συλλογών, συλλέκτες, ιστορικοί της λογοτεχνίας, ανθρωπολόγοι και ιστορικοί παρουσιάζουν στο βιβλίο αυτό μερικές από τις κοινωνικές και πολιτισμικές όψεις των παιχνιδιών στην Ελλάδα, φωτίζοντας παράλληλα ορισμένες ιστορικές τους διαδρομές.