Η Μάγκυ των δρόμων - Crane, Stephen, 1871-1900 (Λογοτεχνία / Γράμματα, 1990)
Η Μάγκυ άνθιζε μέσα σε μια λασπολακκούβα. Ήταν το πιο σπάνιο, το πιο αξιοθαύμαστο πλάσμα όλης της λαϊκής συνοικίας· το πιο όμορφο κορίτσι. Τίποτε απ τη βρωμιά της Ραμ Αλλυ δεν έδειχνε να την έχει αγγίξει. Οι φιλόσοφοι, στον πάνω όροφο, στον κάτω και στα πλαϊνά διαμερίσματα, είχα μπερδευτεί μ αυτό το φαινόμενο. Όταν ήταν μικρή κι έπαιζε ή πάλευε με τ αλητάκια της γειτονιάς, η βρωμιά την αηδίαζε. Ντυμένη στα κουρέλια και μες στη μουντζούρα, περνούσε απαρατήρητη.