Ο αθλητικογράφος - Ford, Richard (Ωκεανίδα, 1997)
Τα καθημερινά γεγονότα τριών ημερών της ζωής του αθλητικογράφου Φράνκ Μπάσκομπ ενός μέσου αμερικανου, γινονται ισχυρο ερεθισμα για να αναλογιστει ολα οσα καθορισαν την πορεια της ζωης του και τις επιλογες του, επαγγελματικες και προσωπικες-αποτυχημενος γαμος, θανατος του παιδιου του, ματαιοι ερωτες... Με έκδηλο χιουμορ, που απορρεει απο την προσωπικη, εσωτερικη ματια μας απεναντι ακομα και στα πιο τραγικα γεγονοτα, η ιστορια του Φράνκ Μπάσκομπ μας αποκαλύπτει σταδιακά έναν πληγωμένο άνθρωπο, που προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τα συναισθήματα και κατα συνέπεια από τον πόνο και την απογοήτευση που προκαλούν οι σχέσεις των ανθρώπων και να παραμείνει στα όρια της πραγματικότητας, αφού σημασία έχει μόνο η ζωή. Με μεγάλη δεξιοτεχνία ο συγγραφέας Ρίτσαρντ Φρόντ παρακολουθεί τον ήρωα του στις επίμονες προσπάθειες του να συνθηκολογήσει με τα εξωτερικά πλαίσια μιας αμείλικτης πραγματικότητας και να συμφιλιωθεί με τη «δίχως χειροκροτήματα ζωή όλων μας».