Ημερολόγιο και γράμματα από τη φυλακή - Forest, Eva (Θεμέλιο, 1980)
Η Εύα Φορεστ πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Βαρκελώνη όπου και γεννήθηκε και πολύ σύντομα εντάχθηκε στους αντιιμπεριαλιστικούς, αντικαπιταλιστικούς και αντιφασιστικούς αγώνες. Σαν ψυχίατρος ασκεί το επάγγελμά της σε μια κολλεκτίβα ψυχιάτρων. Παίρνει μέρος στο Κίνημα Ειρήνης και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους καταπιεσμένους λαούς που αγωνίζονται ανά τον κόσμο. Τον Σεπτέμβρη του 1974 συλλαμβάνεται μαζί με άλλους 15 συντρόφους της και κατηγορείται για δύο δολοφονικές επιθέσεις. Μέσα από τη φυλακή στέλνει γράμματα και ζωγραφιές στη μητέρα της.