Δυνατότητες και εφαρμογές του παγκόσμιου ιστού - Σαπαλίδης, Κωνσταντίνος (Δίσιγμα, 2010)
Το Διαδίκτυο είναι ένα παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο TCP / IP για να εξυπηρετήσουν δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Θεωρείται το δίκτυο των δικτύων και αποτελείται από εκατομμύρια ιδιωτικά, δημόσια, πανεπιστημιακά, εμπορικά, και κυβερνητικά δίκτυα, που συνδέονται με ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών και οπτικών τεχνολογιών δικτύωσης. Σήμερα η χρήση του έχει επεκταθεί σε κάθε πιθανή δραστηριότητά μας, κάνοντας την αποδοτικότερη χρήση του, ένα σημαντικό εργαλείο για την δουλειά και την διασκέδασή μας. Το βιβλίο αυτό είναι ο ποιο εύκολος τρόπος για να μάθετε όσα χρειάζεστε για: Την χρήση και την ρύθμιση των οικιακών δρομολογητών (modem- router) Την ασύρματη πρόσβαση στο Internet Την τηλεφωνία μέσω wi-fi δικτύου και τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Internet (Skype κλπ) Τρόπους σύνδεσης στο Internet Τις μηχανές αναζήτησης και πώς χρησιμοποιούνται Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τις υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων και τις δυνατότητές τους Την αποστολή και λήψη δεδομένων στο Internet Την έννοια της ασφάλειας στο Internet Την χρήση πολυμέσων στον παγκόσμιο ιστό (Youtube, Flickr, Picasa κλπ) Τα κοινωνικά δίκτυα και την χρήση τους (Facebook, MySpace, Twitter κλπ.)