Origami : με φαντασία - Δημητρίου, Μυρτώ (Καλειδοσκόπιο, 2009)
Μια σημαντική εικαστική τέχνη και μια συναρπαστική απασχόληση! Η ιαπωνική χαρτοδιπλωτική, χάρη στις απεριόριστες δυνατότητές της, σε κερδίζει από το πρώτο "τσακίσματα" του χαρτιού. Νέοι δρόμοι σού ανοίγονται, η φαντασία σου ενεργοποιείται και καταλήγεις έχοντας στα χέρια σου ένα δικό σου δημιούργημα, που ούτε καν το είχες φανταστεί, όταν ξεκινούσες αυτή τη διαδικασία... Το origami έχει τις ρίζες του στην Κίνα, όπου εφευρέθηκε το χαρτί γύρω στο 100 μ.Χ. Τον 6ο αιώνα, βουδιστές μοναχοί μετέφεραν τις γνώσεις τους αυτές στην Ιαπωνία, όπου γύρω στο 790 μ.Χ. έχουμε τα πρώτα δείγματα origami. To origami (oru σημαίνει διπλώνω και kami σημαίνει χαρτί) εξελίσσεται μέχρι σήμερα. Είναι μια τέχνη που απευθύνεται σε μικρούς όσο και σε ενήλικες, αναπτύσσοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Βασίζεται στην αρμονία, την τελειότητα και την ακρίβεια.