Κέρκυρα : Αχίλλειο : το νησί των Φαιάκων - Δεσύπρης, Γιάννης (Γνωρίστε την Ελλάδα, 1997)
Κέρκυρα! Το σμαραγδένιο νησί του Ιονίου με το διάσημο Ποντικονήσι που απλόχερα προίκισε η φύση. Εναλλαγές πυκνότατη ς βλάστησης, θάλασσα ν' αγκαλιάζει αρμονικά ήρεμους όρμους και χρυσαφένιες αμμουδιές, γραφικοί εφτανησιώτικοι οικισμοί να ξεπετάγονται μέσα από δάση ελαιώνων. Ένας μικρός επίγειος παράδεισος. Πλούσιος ο μύθος και η ιστορία της Κέρκυρας, υψηλά τα δείγματα τέχνης και πολιτισμού της. Κάθε στοιχείο φυσικής ομορφιάς είναι ζευγαρωμένο με θρύλους και ιστορικά γεγονότα.