Η αττική κωμωδία - Cornford, Francis Macdonald, 1874-1943 (Δημ. Ν. Παπαδήμα, 1993)
Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι την εποχή όπου άρχισαν να μνημονεύονται οι κωμικοί ποιητές, η Αττική Κωμωδία είχε ήδη "μερικές καθορισμένες μορφές". Σε τούτο το βιβλίο προβάλλεται η υπόθεση ότι αυτές οι πατροπαράδοτες "μορφές", που μπορούν να ιχνηλατηθούν με σαφήνεια ακόμη και στα σταθερά γνωρίσματα του αριστοφανικού έργου, είχαν κληρονομηθεί από ένα τελετουργικό δράμα, που το περιεχόμενό του μπορεί να αποκατασταθεί.